fbpx

Daar sta je dan. Op 1 mei 2020, geen baan en een wereld die volledig op z’n kop staat. We zitten op dat moment al een tijdje in lockdown en binnenkort mogen we langzaam meer.  

In februari maakte ik de keuze om te stoppen bij mijn werkgever en volledig voor mezelf te gaan ondernemen. Spannend en fantastisch leuk! Totdat in maart Corona, COVID-19, ook in Nederland om de hoek kwam kijken. Economisch en sociaal stond (en staat) het leven totaal op zijn kop. Kinderen moesten online ‘naar school’. Wat eigenlijk niet meer inhield dan thuis aan school werken met wanhopige ouders die hoopten dat de koters toch nog wat opsteken en tegelijk zelf met man en macht hun werk bijhouden. 

En dan begin je in een tijd als deze met een nieuw bedrijf. Waarom niet? Nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden, ik heb het nog nooit gedaan.. dus ik denk dat ik het wel kan. En zo sta ik er gelukkig nog steeds in.  

De grootste uitdaging is het vinden van nieuwe klanten. Eerlijk is eerlijk, dat is een uitdaging die de meerderheid van de ondernemers dagelijks op zijn checklist heeft staan (als je die al hebt). Live netwerkmeetings zijn er (bijna) niet, wel online mogelijkheden. Dus zoeken maar!  

Krijg je daar jeuk van? Online netwerken? Dan heb je op dit moment een grote uitdaging op netwerkgebied. (Überhaupt heb je dan een grote uitdaging wanneer online werken je niet ligt.) Ik moet toegeven dat ik het ontzettend spannend vond; lichaamstaal en energie aflezen van een beeldscherm is een stuk lastiger dan live. Tegelijk voelt het vertrouwd en veilig in je eigen omgeving, dat is een grote plus! 

Onlangs heb ik me aangesloten bij de prachtige LEKA – Woman’s Business Club. En ja, ook dat is de eerste keer heel eng (alleen maar vrouwen!!). Maar weet je, het is efficiënt, sociaal en heel leuk! Nederlandse dames van de hele wereld die met elkaar sparren over het ondernemerschap, kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen en vooruit willen. Hoe mooi is het dat dit online kan? Iedereen kan erbij zijn, geen reistijd en als je zou willen zelfs in je joggingbroek.

Online werken, online netwerken, online borrelen.. wat heb jij online gedaan de laatste tijd? Ik wil je een tip geven en die is niet alleen van toepassing op online netwerken: GEWOON DOEN!

 

Salina