fbpx

Let’s go digital

Weet je nog, die wegwaaiende memoblaadjes? Jazeker, ik heb nog steeds coachees die eerlijk toegeven alles op losse blaadjes te schrijven en ze geregeld kwijt te zijn. Echt geloof me, met losse blaadjes is niks mis, zolang je maar een systeem hebt om ze niet kwijt te raken. En te verwerken. Zodat je niks vergeet…dat is het doel toch?

Bij deze heerlijke chaotische klanten met hun blaadjes zie ik dan ook de paniek in de ogen schieten als ik zeg dat ik samenwerk in Trello. Om het leed te verzachten geef ik dan ook aan dat het helemaal ok is als zij hun blaadjes blijven gebruiken. Alleen de communicatie met mij gaat digitaal. Want ik raak het anders wel kwijt 😉

 

Altijd bij de hand

Ook ik heb zo’n 9 notitieboekjes, dus nee, ik zweer papier niet af. Ik ben er echt gek op. Opschrijven met de hand geeft mijn brein altijd nog het meeste rust. Maar dan vervolgens je aantekeningen terugvinden wanneer ze belangrijk waren. Uhm… tja. In welk boekje? Welke blz en was het de tekening of heb ik het opgeschreven…

Daarom werk ik nu ongeveer een jaar ook met een digitaal notitieboekje. Althans, ik heb de app van Trello op mijn telefoon staan. Zodra er iets te binnen schiet zet ik het op mijn lijst daar en heb ik het ook direct in mijn desktop omgeving staan.

En aangezien ik naast Bas ook getrouwd ben met mijn telefoon… heb ik dus altijd mijn digitale notitieboekje op deze manier bij me.

 

Weekplanningen, taken en afspraken

Omdat het hebben van een papieren en digitale agenda niet altijd lekker liep ben ik ook voor mijn agenda overgegaan op Trello. Maar. Ik heb wel gewoon nog mijn Gmail agenda waar ik al mijn afspraken in laat komen. Want ja: met elk een agenda voor beide bedrijven, een privé agenda en de afspraken van Bas erbij, is het wel fijn om alles op een plek te hebben.

Wekelijks maak ik mijn weekplanning en zet ik al mijn afspraken hierin. Daarnaast werk ik met Zapier en wordt er automatisch een kaart aangemaakt in Trello bij een nieuwe afspraak in mijn agenda. Kind kan de was doen. (Als ze dat nou ook eens deden…)

Naast de afspraken gaan hier ook mijn werkzaamheden in en zo zorg ik voor een compleet geheel. Ik heb altijd en overal overzicht over wat ik wil (en soms moet…) doen en dit geeft mijn chaotische brein onwijs veel rust.

 

Samen sterker

Omdat ik het chaotische brein van mijn coachees begrijp, werk ik samen met ze op een eigen bord in Trello. Overzichtelijk en simpel. Een programma moet voor mij (en mijn doelgroep) niet te veel lagen hebben. Voor je het weet verzuip ik in de mogelijkheden en ben ik alleen maar aan het tweaken.

Zo is het dus ook bere handig om samen met je partner een Trello workspace te hebben. Nooit meer zeuren om het boodschappenlijstje. Of met je collega’s. Met vriendinnen of je binnenhuisarchitect.

 

Gratis en betaald

Enfin, je hebt inmiddels wel door dat ik fan ben. En vele met mij. Ik krijg dan ook geregeld de vraag of ik even iets uit wil leggen over Trello en of ik niet een cursus ofzo heb. Te vaak heb ik daar nee op moeten verkopen. Dat tijdperk is (bijna) over!

De Trello Mini Cursus is bijna geboren. Want het voelt letterlijk voor mij als een bevalling. De baby (mini cursus) is compleet, nu alleen de technische implementatie nog. Gelukkig heb ik daar een hele fijne hulp bij. Dus zodra zij zover is, kan hij de wijde wereld in!

En weet je wat ik ook nog doe… gewoon, omdat het kan? Ik geef eenmalig de Trello Cursus GRATIS! Helemaal live in mijn facebookgroep: Ondernemend met Chaos. Dus heb je daar wel oren naar? Meld je aan en doe mee.

Deze gratis challenge vindt plaats op 12-13-14-15 juli. De video van die dag blijft diezelfde dag tot en met 23:59u. beschikbaar en daarna verdwijnt hij. Dus zorg dat je er die dag bij bent of later in de groep terugkijkt om niks te missen.

Heb je nog geen Trello en wil je meedoen? Wil je dan zo lief zijn om via deze link: KLIK jouw Trello account aan te maken? Dan krijg ik een extra maandje Trello Gold. Word ik blij van.

Oh en kun je er nu in die week in juli niet bij zijn, maar wil je wel de basis van Trello leren? Schrijf je dan in voor mijn wachtlijst van de Trello Mini Cursus. Dat doe je hieronder.

 

Zie ik je snel?

Liefs,

Salina