fbpx

Learn to love structure

Of je nu elke dag om 7 uur opstaat of iedere dag een andere tijd kiest om uit je bed te komen, beide is een structuur. Mensen met een voorliefde voor structuur leggen dit al snel uit als een manier om meer rust in je leven te creëren. Mensen die niet van structuur (zeggen) te houden, leggen het uit als gevangen zitten in vaste patronen en belemmering van je creativiteit…

Creativiteit heeft structuur nodig

 Er is echt niks mis met helemaal opgaan in een gave brainstormsessie! In het jezelf verliezen in grandioze ideeën voor de toekomst. Opgaan in je schilderij waar je al ruime tijd aan werkt of die teksten die je zo uit je mouw schudt. Creatief zijn is een gave. En geloof me, echt niet iedereen heeft die gave.

Het enige wat creativiteit vaak met zich meebrengt is chaos. En hoe erg je hier ook van houdt, chaos kost op de lange termijn meer energie dan het geeft. Zeker als je ondernemer bent. Vol hoofd, veel ideeën en geen idee waar te beginnen.

Ondernemers willen vooruit

Als creative ondernemer zijn wil je niets liever dan je ideeën spuien, doorontwikkelen en weer iets nieuws verzinnen. Maar doordat er verder niks met deze prachtige hersenspinsels gedaan wordt, groeit de frustratie van het niet verder komen bij de ondernemer. Elke ondernemer wil vooruit, anders was je niet voor jezelf begonnen.

Hoe dan? Ik ga het toch zeggen: Structuur.

Een nee, structuur betekent niet dat je elke dag van 9 tot vijf achter je bureau moet zitten. Of dat je elke dag om 12 uur luncht. Structuur betekent een ritme waar je zelf bewust voor gekozen hebt.

Kiezen voor structuur

Bewust de keuzes maken in wat je wel en niet doet, helpt je echt vooruit. Vanuit deze keuze maak je een plan van je idee of je werkzaamheden. Aan dit plan hang je een doel. En vanuit dit plan en het doel komt de actie. En weet je wat? Vanuit die actie komt het vervullen van je idee!

Hoe tof is het als alle losslingerende notitieblaadjes, alle aantekeningen in je telefoon en de tientallen notitieboekjes die je geschreven hebt, werkelijkheid worden?

Ook voor jou is er een structuur. Het begint met mindset. Nee, het begint met beginnen. En met toegeven dat het echt niet erg is om dingen soms anders te doen dan je gewend bent. Te beginnen met dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen. Wel zelf, maar niet alleen.

Ben jij klaar om structuur te brengen in je chaos?
Boek direct een kick ass call

Salina