fbpx

Ik stop ermee

 

Het is weer donderdag. Met een zwaar gevoel stap ik uit bed. Even denken, wat moet ik vandaag allemaal doen? Ik plof op de wc neer en scrol met nog een verwilderd hoofd door de agenda heen op mijn telefoon en zucht. Oh ja, half tien: ClubHouse.

Ondertussen neem ik niets vermoedend de rest van de mijn dag planning door. Manlief komt de badkamer binnen, stoot per ongeluk tegen het rekje met wc rollen aan. Geïrriteerd snauw ik dat ie uit moet kijken. Wauw. Waar kwam dat vandaan?!

Nu weet ik dat ik geen ochtendmens ben, maar dit was wel een mega overtrokken reactie. Later aan de koffie dwalen mijn gedachten af. Ik werk wat mail af en pak alvast mijn oortjes voor mijn befaamde talk om half tien. De room geopend, altijd even wachten tot er mensen komen.

Na een half uur wat mensen gesproken te hebben over het ondernemerschap en AD(H)D, rond ik de boel af en mag ik door naar mijn lieve coachee die al met een big smile achter haar computer zit te wachten. Na de woorden dat ze niet weet wat ze zonder me moet als haar traject afgelopen is, slaat het in als een bom: ik stop ermee.

Waar ben ik mee bezig? Ik sta elke donderdag chagrijnig op! Ik stop met wekelijkse ClubHouse talks. Zo dat is eruit. En waarom is het zo moeilijk om dit nu te doen?

 

Overtuigingen

Belemmerende overtuigingen. Die kleine krengen zitten ons allemaal in de weg.
Soms zijn ze niet klein, maar enorme reuzen.

Want, als je keuzes maakt voor jezelf wat komt er dan als eerste voorbij:
‘Wat vindt een ander hiervan?’
‘Zie je wel, je kunt het niet.’
‘Kun je iets nou eens niet gewoon volhouden?’
‘Het is toch een leadgenerator? Dan stop je er toch niet mee?’
‘Is het niet gewoon een angst waar je mee te dealen hebt?’

Begrijp me niet verkeerd, ik ben de laatste die zegt dat je deze niet eerlijk mag onderzoeken. Zeker de angst is een belangrijke. Tegelijk zorgen die overtuigingen ervoor dat je te lang doorgaat met dingen die niet bij je passen.

Omdat de buitenwereld ergens op jouw weg heeft verteld dat dingen ‘zo horen’. En ja, dat is met alle liefde zo gedaan. Om jou te beschermen voor gevaar, om je veilig te houden. Dat is nu niet meer nodig. Je bent volwassen en mag de stappen zetten die jij wilt. Zeker als ondernemer zijnde.

 

Waarom?

De eerste stappen die je mag zetten is ontdekken waarom jij ondernemer bent geworden. Waarom doe je wat je doet? Wat heb jij hier te doen op deze aardbol? Ga je daar vaak genoeg naar terug?

Jouw waarom leid je uiteindelijk naar wat je daarmee wilt doen. En het hoe? Dat kun je alleen maar ontdekken als je begint. Alleen mag je eraan toe durven geven dat het op jouw manier mag. Want, man, wat willen we graag weten hoe we het ‘moeten’ doen.

Zoek de juiste mensen om je heen die jouw ‘hoe’ helpen invullen. Trial & error. Vallen & opstaan. En blijven voelen. Past dit bij mij? Wordt mijn hoofd hier rustiger van? Sta ik stuiterend op en ga ik stuiterend naar bed? Of moet ik mezelf aanzwengelen?

 

Newsflash: Routine is structuur

Vind routines die bij jou passen. Routine geeft rust in jouw chaos. Routines mogen leuk zijn, niet saai. Routines zijn jouw kleine helpende handjes. Elke dag je tandenpoetsen is toch ook een no-brainer? Zoek de structuur in jouw business die je helpt om zoveel energie te genereren dat de minder leuke kanten van het ondernemerschap als vanzelf gaan.

Ik weet het, structuur is een jeukwoord. Het voelt als een schools opgelegd dagritme. Hallo belemmerende overtuiging!

Structuur is niet meer dan een routine, dan een strategie, dan een manier om jouw business te runnen. En het mag dus JOUW structuur zijn. En moet je dat dan ook allemaal zelf verzinnen? Nee ben je mal. Allesbehalve.

Natuurlijk zijn er al miljoenen mensen jou voorgegaan in hun ondernemerschap. Natuurlijk hebben die allemaal al eens het wiel opnieuw uit proberen te vinden. Waarom zou jij dat dan doen?

 

Wat past bij jou

Wat ik je mee wil geven is dat je deze theorieën, ideeën, manieren mag toepassen op een manier die bij jou past. Dat je niet in een keurslijf hoeft te zitten: maar het hoort toch zo? Dat wanneer je denkt of vindt dat iets ‘moet’, het je geen energie oplevert en je binnen no time weer chagrijnig opstaat. En tegen je partner loopt te snauwen over wc rollen rekjes.

Dus. Ik heb een vat vol ideeën voor jou. Ik begrijp hoe jouw chaotische hoofd werkt en hoe je stap voor stap jouw eigen routines creëert. Wil je ze lenen? En bij jou toepassen?

Mooi, je bent van harte welkom. Check evt de datum van mijn komende masterclass als je meer wilt weten of twijfel niet langer en maak meteen een afspraak in mijn agenda.

Want zoals Kim Munnecom zo mooi zegt: ‘Je hebt fucking wat te doen op deze aardbol!’

Doe het dan ook.

 

Liefs,
Salina