fbpx

Stap voor stap

Jeuzus, ik lijk wel een dreumes die opnieuw leert lopen. Stap voor stap. Vallen en opstaan, wiebelen en vastpakken. Want dat is hoe ik op dit moment mijn business aan het opbouwen of misschien wel upgraden ben. En eerlijk is eerlijk, het allerliefste doe ik alles tegelijk.

Nieuwe ideeën voor een weggever, ideeën voor een salesfunnel, ideeën voor mijn programma, ideeën voor mijn website, content, opleidingen, online aanbod… ik kan zo nog wel even doorgaan. Mijn hoofd duizelt van ideeën. 

Oh? Dacht je dat ik dat niet had?

Een voor een

De reden dat ik jou als ‘chaotische’, slimme ondernemer als een malle laat vliegen, is omdat ik begrijp hoe jouw hoofd werkt. Dat jij de behoefte hebt om alles te realiseren, voor elkaar te krijgen en wel nu! Oehhh wat zitten we onszelf toch heerlijk in de weg. 

Mijn grootste leerweg was en is dat ik dingen een voor een aan moet pakken. En vooral niet tegelijk. Want alles tegelijk een beetje doen, is niet levert ook een maar beetje voldoening op. Een ding volledig fantastisch rocken, geeft ook een fantastisch gevoel!

Niet moeilijk doen

Maak het jezelf vooral niet moeilijker dan het al is. Want oprecht, het is moeilijk. Hoe weet je nu dat je iets goed doet? En hoe ziet die weg er dan uit? Dat weet je pas als je de eerste stap zet…

Wellicht helpt dit je om te beginnen:

 • Schrijf je ideeën op
 • Ontdek een logische volgorde van ‘wat eerst’
 • Bepaal van je eerste behoefte een doel. ‘Wat wil ik dan bereiken?’
 • Dan ga je verder inzoomen:
  • Welke stappen moet je volgen om het grotere doel voor elkaar te krijgen?
  • Schijf deze op en voer ze echt stap voor stap uit.
  • Maak van elke stap een mini doel.
  • Maak het visueel, zorg dat je je doelen echt af kunt vinken

Beloon jezelf

Vind je het lastig om jezelf aan de volgorde te houden die je opgeschreven hebt? Geen punt. Bedenk iets waar jij jezelf mee kunt belonen. Chocolade, bloemen van de markt, half uurtje netflix, even gamen op je telefoon… 

Zie elk doel als feestmoment. En bij het behalen van elk mini doel, bouw je een klein feestje (of groot, who cares) en beloon je jezelf. Ik begon deze blog niet voor niets met de vergelijking van een dreumes… want wat doe je als (je) kinderen iets hebben behaald? Juist… Waarom niet jezelf belonen dan?

Ben jij er klaar voor om jezelf flink te belonen in 2021?

Salina

Vind je het een mega uitdaging? Besef dan dat je het niet alleen hoeft te doen. Boek nu een kick-ass call om met mij jouw doelen te zetten.