fbpx

Een hele dag aan je bedrijf werken? Wat doe je dan?! En dat is een hele terechte vraag van een van mijn leden van de Facebookgroep. Want ja, een hele dag niet beschikbaar zijn voor je coachees en alleen maar aan jezelf en je eigen bedrijf denken… kan dat wel?!

Het is niet alleen dat het kan, het is juist een must! Ja echt, zo zie ik het. Want in de uren dat Diana (Mamaya) en ik samen zijn geweest komen er meer ideeën en patronen aan het licht dan in de uren dat ik alleen mijn hoofd aan het breken ben.

 

Mijn buddy

Wekelijks heb ik contact met haar, inmiddels meer mijn businessvriendin dan buddy. We bespreken onze gedachten, doelen en struggles. Uiteraard ook de successen. Ervaren keer op keer dat we allebei hoofden als achtbanen hebben en allebei het doel hebben andere mensen blij te maken. Met als gevolg dat we bruisen van ideeën en het soms niet snel genoeg kan gaan.

Samen even een dag stilstaan zorgt dan voor echte diepgang. Waar zit nu die angst om het anders aan te pakken? Om je bedrijf te laten evalueren naar het volgende level? Waarom laat je die imposter toe en hoe kijkt de ander tegen jou aan en jij tegen haar.

 

Behoeften en frustraties

Dit soort dagen behoeven geen agenda, maar wel een thema. Van tevoren hebben we naar elkaar uitgesproken waar onze behoeften en frustraties lagen. (Of liggen, weet even niet of het al weg is). Vanuit daar hebben we vandaag vraagstukken aan elkaar voorgelegd.

Diane haalt dan de coach, psycholoog en scherpe blik naar boven en weet mij in enkele minuten binnenstebuiten te trekken wat direct stof tot nadenken geeft. Vervolgens help ik haar met haar versimpel en overzichtsvraagstuk wat (hopelijk) de komende tijd meer rust geeft.

Soms dwalen we af naar andere verhalen om vervolgens weer op het pad van de ondernemingen uit te komen. De combinatie van een lekkere lunch, kop thee, een fijne wandeling en businessperspectieven geeft nieuwe inzichten en nieuwe energie.

 

Dag structuur, hallo …?

Mijn positionering gaat de komende tijd veranderen. Ik ben een coach voor de chaotische hoofden onder ons. Gebruik (steeds meer) provocatieve coachtechnieken en help met overzicht en rust brengen. ‘Structuurcoach’ past dan niet (meer). Het woord ‘structuur’ is waar ‘mijn chaoten’ vaak juist jeuk van krijgen. (Dankjewel Carolien) Dat mag echt anders.

Ik ben gezegend met mensen, ondernemers, om me heen die me soms een spiegel voorhouden, me een stapje verder duwen en bloedeerlijk zijn. Maar vooral de potentie zien die ik zelf ook geregeld nog voel.

Dus een hele dag aan je bedrijf werken? Echt wel! Doe jij dit al? Of is het überhaupt een crime om de dag door te komen? Donderdag 21 oktober geef ik weer een (online) workshop: Plan your ass off! Daar help ik je om direct overzicht te creëren. Gun jezelf deze resultaatgerichte workshop. Voor je het weet heb ik hem uit mijn programma geschrapt na zo’n businessdag  😉

Meld je hier aan > Klik!

 

Lieve groet,

Salina